Det doftar nybakat bröd...



Det finns inget som slår nybakat bröd. Speciellt inte min mammas bröd! Hon brukar ha surdeg i sitt bröd, resten improviserat. Mumsigt värre!

Ikväll ska jag laga pasta med lax och spenatsås. Kanske kommer upp ett recept lite senare.

Kladdkaka



jag tycker det är lite tråkigt med helt vanliga recpet som kladdkaka. Nog för att det är gott men det blir ju ännu godare om man spetsar till den lite med blockchoklad eller så.

Senast jag gjorde kladdkaka hade jag i kokos. Det blev en riktig höjdare och det var gott med lite tugg i den. Kladdkakan påbilden är dock inte riktigt så kladdig som man vill ha den, den är lite för luftig. Det gäller att inte vispa för mycket i smeten och inte ha den inne för länge!

3 dl kokos i en vanlig kladdkakesmet blir lagom. Dessutom är det gott att använda kokos till att bröa formen istället för ströbröd. Prov

Sushi

Igår lyckades jag göra egen sushi!
God blev den också. Jag som egentligen inte tycker om sushi, har nu lärt mig äta vegetarisk sådan. Resten av familjen älskar dock sushi så jag gjorde både vegetariska och med fisk.
Det var riktigt pyssligt men jag måste säga att jag är stolt över resultatet.


Jag använde ett grundrecept för sushi från Allt om mat
Men jag gjorde inte fyllningen efter receptet.

Vegetariska:
Morötter
Gurka
Avocado
Solrosskott

Laxrullar
Lax
Avocado
Solrosskott

Riskuddar i olika varianter
Avokado och räkor
Tonfisk
Pilgrimsmusslor
Lax


Paella

Härom veckan gjorde jag en supergod Paella. Det var första gången jag provade att laga denna underbara maträtt. Den är jättebra eftersom man verkligen kan variera den precis hur man vill beroende på vad man gillar och vad som finns tillgängligt. Oftast så har man både kyckling och skaldjur i en Paella men jag är inte jätteförtjust i skaldjur så istället hade jag i chorizokorv. Den blev verkligen supergod! Jag utgick från ett recept i Allt Om Mat där de hade skippat kycklingen och haft räkor och chorizo. Som ni hör, den går att variera i oändlighet.

 

Paella med chorizo och kyckling
Till 4 personer

400g kyckling (fileér eller liknande)
1gul lök
1 paprika
3dl avorioris
1 paket saffran (0,5 g)
6 dl buljong (tärning + vatten, fiskbuljong om du har skaldjur, annars kyckling)
3 chorizokorvar
2 dl frysta ärtor
salt
peppar

Jag gjorde min i en gjutjärnspanna men det går bra i en kastrull också.
Skär kycklingen i bitar, hacka löken och skär paprikan i tärningar. Stek kycklingen tills den är nästan genomstekt. Ta ur kycklingen och stek försiktigt lök och paprika. Ha i riset, saffran och buljong. Koka på medelsvag värme 16-18 min. Skär chorizokorvarna i bitar och ha i korven, kyckling och ärtor. Vänd ner detta och stek klart allt tills kycklingen är helt klar.

Dags att inviga

Då ska jag inviga denna nystartade matblogg. Jag som skriver heter Jenny och är 18 år. Jag bakar och lagar mat mest på skoj. Har tänkt att lägga in lite recept och annat jag gör i köket. Vi får se hur det blir!

RSS 2.0