Paella

Härom veckan gjorde jag en supergod Paella. Det var första gången jag provade att laga denna underbara maträtt. Den är jättebra eftersom man verkligen kan variera den precis hur man vill beroende på vad man gillar och vad som finns tillgängligt. Oftast så har man både kyckling och skaldjur i en Paella men jag är inte jätteförtjust i skaldjur så istället hade jag i chorizokorv. Den blev verkligen supergod! Jag utgick från ett recept i Allt Om Mat där de hade skippat kycklingen och haft räkor och chorizo. Som ni hör, den går att variera i oändlighet.

 

Paella med chorizo och kyckling
Till 4 personer

400g kyckling (fileér eller liknande)
1gul lök
1 paprika
3dl avorioris
1 paket saffran (0,5 g)
6 dl buljong (tärning + vatten, fiskbuljong om du har skaldjur, annars kyckling)
3 chorizokorvar
2 dl frysta ärtor
salt
peppar

Jag gjorde min i en gjutjärnspanna men det går bra i en kastrull också.
Skär kycklingen i bitar, hacka löken och skär paprikan i tärningar. Stek kycklingen tills den är nästan genomstekt. Ta ur kycklingen och stek försiktigt lök och paprika. Ha i riset, saffran och buljong. Koka på medelsvag värme 16-18 min. Skär chorizokorvarna i bitar och ha i korven, kyckling och ärtor. Vänd ner detta och stek klart allt tills kycklingen är helt klar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0